+389 2 255 1068

Waste cables

Waste cables are a valuable resource for a future production of new materials with the same or similar purpose. The cable composition is mostly copper or aluminum that have an economic value and it is important to treat them appropriately in order to return them in the production process.

However, the waste cables also contain rubber or plastic that pose a danger to the environment if they are burned or treated inappropriately. Therefore, the cables should be handed over to a company that is authorized to recycle metals.

Ekocentar 97 applies advanced method and uses suitable equipment to separate the metal from the insulation (rubber or plastic) that enables the metals and the insulation to be processed in the further recycling stages.

SUBSCRIBE FOR OUR LATEST NEWS:

  Известување за процедури и протоколи за превенција од ширење на Коронавирусот (Covid-19) во Екоцентар 97

  Почитувани,
  Согласно мерките за спречување на ширење на Коронавирус Covid-19 воведени од страна на Владата на Република Северна Македонија, Екоцентар 97 ги воведе следните мерки за превенција и заштита на сите вработени и клиенти:

  Овие процедури и протоколи стапуваат на сила веднаш и важат се додека се на сила забраните, мерките и препораките од надлежните институции.

  Како општествено одговорна компанија Екоцентар 97, Ве замолува да се придржувате кон овие мерки и препораки со цел заштита на нашето здравје. Доколку Ви се потребни дополнителни информации контактирајте нé на телефонскиот број +389 2 255 1068 или на e-mail contact@ekocentar97.com

  Однапред Ви благодариме за разбирањето и соработката.

  Екоцентар 97 ДООЕЛ Скопје

  dev